سیدهای چرب امگا-3 برای حفظ سلامتی ضروری هستند. آنها در روغن ماهی، ماهیهای چرب و بسیاری از غذاهای دریایی دیگر یافت می شوند. سایر اشکال آن در برخی از غذاهای گیاهی با چربی بالا مانند تخم کتان، روغن بذر کتان، گردو و دانه چیا وجود دارد. اسیدهای چرب امگا-3 چربی های ضروری هستند که فواید سلامتی زیادی دارند.
با این حال، همه امگا-3 ها یکسان ساخته نمی شوند. در میان 11 نوع، 3 نوع مهم ALA، EPA و DHA هستند. ALA بیشتر در گیاهان یافت می شود، در حالی که EPA و DHA بیشتر در غذاهای حیوانی مانند ماهی های چرب یافت می شوند. این مقاله نگاهی دقیق به 3 نوع مهم امگا-3 می اندازد.
انواع اسیدهای چرب امگا 3 چیست؟
سه نوع اصلی از اسیدهای چرب امگا-3 وجود دارد:
• EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید): EPA یک “امگا-3 دریایی” است زیرا در ماهی یافت می شود.
• DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید): DHA نیز یک امگا-3 دریایی است که در ماهی یافت می شود.
• ALA (اسید آلفا-لینولنیک): ALA نوعی امگا-3 است که در گیاهان یافت می شود.
اسیدهای چرب امگا-3 مواد مغذی ضروری هستند که باید آنها را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنید. هنگامی که ALA را از غذا دریافت می کنید، بدن شما قادر است بخشی از ALA را به EPA و سپس به DHA تبدیل کند. با این حال، این فرآیند فقط مقدار کمی EPA و DHA را فراهم می کند. بنابراین، منابع غذایی EPA و DHA (مانند ماهی) ضروری هستند.