چای سبز یکی از سالمترین نوشیدنیهای روی کره زمین است که فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد. چای سبز از برگهای بوته کاملیا سیننسیس به دست میآید. این چای یکی از کم فرآوری شدهترین انواع چای است که حاوی بیشترین مقدار و تعداد آنتی اکسیدان و انواع پلی فنولهای مفید است. برخی تحقیقات نشان میدهد که چای سبز ممکن است تاثیر مثبتی بر کاهش وزن، اختلالات کبدی، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر و بسیاری دیگر از بیماریها داشته باشد. شاید کم و بیش درباره فواید این نوع چای و تاثیر مصرف آن بر بیماریها و حتی لاغری شنیده باشید؛ اما قطعا صحبت با یک متخصص برای اطمینان از این موارد کار درستتری است. برای پیدا کردن یک پزشک تغذیه خوب یا متخصص طب سنتی، میتوانید از وبسایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما کمک میکند تا نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان را به راحتی دریافت کنید.
چای سبز چیست؟
چای سبز نوعی چای است که از برگها و جوانههای کاملیا سیننسیس تهیه میشود. تفاوت این نوع چای با سایر انواع چای در این است که فرآیند پژمرده شدن و اکسیداسیون مشابهی را که برای تهیه چای سیاه انجام میشود، طی نکرده است. مصرف چای سبز از کشور چین شروع شد و از آن زمان تولید و توزیع آن به کشورهای دیگر آسیای شرقی گسترش یافت؛ به شکلی که امروزه مردم سراسر دنیا طرفدار نوشیدن این چای خوش طعم و پرفایده هستند. در ادامه به معرفی کامل این نوع چای پرداختهایم.
انواع مختلف چای سبز
بیش از ۱۵۰۰ نوع مختلف چای سبز وجود دارد. به همین دلیل است که گاهی اوقات یافتن بهترین نوع آن از میان تنوع بسیاری که دارد دشوار است.
گیوکورو،سنچا، هوجیچا، کوکیچا، جن مایچا، باروت، بانچا، چای سبز تولسی، فوکاموشیچا، کوناچا، چای سبز هوجیچا، کامایریشا،چای نعناع مراکشی، چونمی، چای سبز سنچا، هوانگشان مائوفنگ، یاسمن، چای سبز یاس، چای سبز بابونه، بی لو چون و بیلوچون برخی از انواع مختلف چای سبز موجود در سراسر دنیا هستند. در ادامه مهمترین و پرمصرفترین انواع چای سبز را بیشتر توضیح دادهایم.
چای سبز چینی
در فرآوری چای سبز چینی، برگهای چای ذخیره شده و سپس در تابه سرخ میشوند.
چای سبز ژاپنی
در طول فرآوری چای سبز ژاپنی، برگها بلافاصله پس از چیدن بخارپز میشوند.
سنچا
چای سبز سنچا سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده، التهاب و کلسترول را کاهش داده و حتی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این نوع چای سبز با دوز قابل توجهی از کافئین، خلق و خو را بهبود بخشیده و انرژی بدن را افزایش میدهد.
گیوکورو
گیوکورو نوعی چای سبز ژاپنی است. با توجه به نحوه رشد چای و خواص آن چای سبز Gyokuro یک چای سبز باارزش و گران قیمت است. این چای مانند سنچا در ابتدا زیر آفتاب رشد میکند و سپس برای ۲۰ روز آخر قبل از برداشت پوشانده میشود. این موضوع باعث میشود که غلظت اسید آمینه خاصی به نام تیانین (L-theanine) که مسئول طعم شیرین گیوکورو است بیشتر شود. برای دم کردن این مدل چای به قوری مخصوص ژاپنی نیاز دارید.
کابوشچا
چای سبز کابوشچا به هضم درست غذا درون بدن کمک میکند. همچنین بدن را از سموم خلاص کرده و انرژی آن را افزایش میدهد. گفته میشود که این نوع چای سبز سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکند. از فواید ویژه دیگر چای سبز کابوشچا کمک به کاهش وزن است. از فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری میکند. اما شواهد زیادی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد.
ماچا
کاتچین موجود در ماچا و چای سبز ممکن است استرس را کاهش دهد و از عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدانها در بدن و التهاب جلوگیری کند. این نوع چای سبز همچنین برای قلب هم فواید زیادی دارد و میتواند خطر تصلب شرایین، فشار خون بالا و بیماری قلبی را کاهش دهد.